woensdag 28 mei 2014

Eten voor spiermassa!

Voeding is erg belangrijk voor je spieropbouw. Heb je je voeding niet onder controle, dan zal je ook niet het lichaam krijgen wat je zo graag zou willen en waar je zo hard voor werkt.. Je zou per kg lichaamsgewicht ongeveer 2-2,5 gram eiwitten per dag moeten eten.
Soms is het nogal puzzelen met wat je het beste kan eten voor spieropbouw. Ik heb hier wat muscle building foods voor je opgeschreven, dus start to GROW!


1. Eieren
Vroeger werden er horror verhalen verteld over eieren en dat ze absoluut niet goed voor je zouden zijn. Nu blijkt dus dat een ei vrij onschuldig is en je ze gewoon mag eten. En met al de eiwitten die er in eieren zitten is het ook nog eens het perfecte voer voor spieropbouw!

2: Eiwit shakes
De naam zegt het eigenlijk al.. Eiwit shakes. Super handig en een lekker tussendoortje. Je hebt ze in ontzettend veel verschillende smaken, dus er is altijd wel 1 smaak die je lust. Neem er 1 net voor je training of net na je training voor optimaal spierherstel na een zware training.

3:Noten
Ik weet het, er zitten veel calorieën in noten maar ze zijn zo goed voor je! Het is een perfecte mix van eiwitten, goede vetten en vezels. Het is dus echt niet erg om wat noten te eten, maar pas wel op dat je niet het hele zakje leeg eet. Kies ook altijd voor ongebrande en ongezouten noten!

4:Cottage cheese (Hüttenkäse)
Hüttenkäse, je kan het overal opsmeren of in gooien, ideaal dus! Het bevat een hoge hoeveelheid casein eiwitten (langzame eiwitten) en het zit vol goeie bacteriën die je helpen om je biceps nog verder te laten groeien!

5:Zalm
Zalm mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Het zit vol goede kwaliteit eiwitten en zit ook vol goede vetten (Omega-3 EPH&DHA) Deze vetten zijn goed voor je hart en helpt de afbraak van spieren tegen te gaan.

6:Linzen
Je zou dit het geheime wapen voor spieropbouw kunnen noemen. 1 cup gekookte linzen bevat 18gr. eiwitten. Nog een voordeel, ze zijn super goedkoop en je kan ze lang bewaren!

Zo, nu kan je weer even vooruit met je spieropbouw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten