donderdag 5 juni 2014

Gluten vrije chocolate brownies

Goedemorgen!
Vandaag heb ik een hele lekkere snack voor jullie, Gluten vrije chocolade brownies. In dit recept zitten dadels en daar hou ik eigenlijk niet zo van, maar je proeft ze helemaal niet. De brownies zijn echt super lekker, ik stond er zelf versteld van!



Wat heb je nodig?

-80 gram dadels
-2 scheppen vanille whey
-25 gram notenpasta
-100 ml amandel melk (of andere melk naar keuze)
-1 lepel kokosolie (gesmolten)
-1 ei
-25gram kokosmeel
- 40 gram cacao poeder
-1/2 lepel bak poeder

Wat te doen?

Verwarm de oven op 170C.
Stop de dadels in de keukmachine en maal ze fijn tot het een smeuïge substantie word. Doe daarna de vanille whey, notenpasta, melk kokosolie er bij en mix het door elkaar. Vervolgens mix je het ei er bij en daarna de kokosmeel en bakpoeder. Zorg dat het goed door elkaar gemixt is en roer het met een lepel nog eens door. Pak een ovenschaal en beleg deze met bakpapier en vul deze vervolgens met het mengsel. Bak de brownies tussen de 12-15 minuten. Als je op de bovenkant van de brownie drukt dan is hij nog lekker zacht als het goed is. Laat goed afkoelen en snij er 6 kleine stukjes van. Ze zijn lekker smeuïg en zoet, eetsmakelijk!

Voedingswaarde:
169kcal
vet:8,0 gr.
koolhydraten: 11,1 gr.
eiwit: 11,4 gr.

~Judith














Geen opmerkingen:

Een reactie posten