zondag 1 juni 2014

Gevulde paprika's

Ik post bijna nooit een recept voor een hoofdgerecht, omdat ik vaak wat eentonig eet.. Rijst met kip en broccoli is nou niet echt bijzonder. Deze keer heb ik gevulde paprika's gemaakt en ik wil het recept graag met jullie delen, omdat het gewoon super lekker is!


Wat heb je nodig?
4 pers.

-4 rode paprika's
-2 el olijfolie
-150 gr couscous
-300 gr roerbakgroente
-1 teentje knoflook
-200 gr gerookte kipfilet
-25 gr amandelschaafsel
-75 gr feta
- 5 gr verse peterselie
-snufje zout
- snufje chili kruiden

Wat te doen?
Verwarm de oven voor op 200C. Snij iedere paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en besmeer ze met 1 lepel olijf olie. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Rooster de paprika's voor 15 minuten in de oven.

Ondertussen kan je de couscous klaar maken zoals op de verpakking staat beschreven. Verwarm de overige olijfolie in een wok en roerbak de roerbakgroente en knoflook tussen de 5-7 minuten. Voeg de couscous toe en bak ca. 2 minuten mee.

Voeg de gerookte kipfilet, het amandelschaafsel, de feta en de kruiden toe aan het mengsel en verdeel het mengsel over de paprika's. Zet het 5 minuten in de oven en dan.... Smullen maar!!!

322kcal per persoon

~Judith

Geen opmerkingen:

Een reactie posten