maandag 21 april 2014

Wat is 'clean eating'?

Clean eating... Tja, het klinkt als je appel wassen voor je hem op eet. In dit blogje zal ik je proberen uit te leggen wat 'clean eating' inhoud.

Ik ben nu zo'n 2 jaar bezig met trainen. 2 jaar geleden was mijn training lang niet zo intensief als nu en ook trainde ik veel minder, maar de eerste stappen waren gezet. Ongeveer een jaar geleden ben ik meer gaan trainen, ongeveer 4-6 keer per week intensieve krachttraining en wat cardio.. Maar hoeveel ik ook trainde, ik zat nog steeds mijlen ver van mijn doel af.. Ik werd alleen maar zwaarder en absoluut niet 'droger'. Nu is gewicht niet heel belangrijk zoals je kan lezen in mijn vorige blog, maar toch.. Ik wist wel dat het belangrijk was om op je voeding te letten en ik dacht dat ik ook echt gezond bezig was, maar dat had ik dus helemaal mis.. Sultana en ontbijtkoek zijn dus helemaal geen gezonde tussendoortjes zoals altijd beweerd word! Het werd dus tijd om mijn voeding aan te passen. Ik ben hier in januari serieus mee aan de slag gegaan en ik ben blij met het resultaat dat ik begin te zien! Ik weeg minder en heel belangrijk, mijn vet percentage is minder!


Maar wat houd het nu precies in?
Clean eating betekend eigenlijk zo 'natuurlijk mogelijk eten'. Heel veel mensen denken dat ze dit al doen met hun Optimel, muesli repen en light producten, maar hier gaan ze ontzettend de fout in! Al deze producten zitten vol met verzadigde vetten, suiker, conserveringsmiddelen en andere troep.
Probeer de producten die je eet zo zorgvuldig mogelijk uit te kiezen, kijk verder dan de reclames op tv en zoek uit welke producten er echt dicht bij de natuur liggen!

 Eiwitten:
Eiwitten zijn van belang in je voeding! Als je besluit clean eating te gaan proberen zijn dit de beste bronnen van eiwitten om te eten:

-Quinoa
-Noten (ongebrand en ongezouten!!)
-Kip
-Kalkoen
-Eieren
-Peulvruchten
-zaden en pitten
-Soja yoghurt of kwark

Vetten:
Hier hoef je niet van te schrikken hoor, want er zijn ook zat gezonde vetten! Deze vetten passen goed bij je gezonde eetpatroon:

-Avocado
-noten (ongebrand en ongezouten
-zaden en pitten
-Olijf olie
-Kokos olie

Koolhydraten:
Sommige mensen proberen koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden, maar ik ben van mening dat je ze zeker nodig hebt.. Als je de juiste koolhydraten is er echt niets mis mee!

-Vers fruit
-Verse groente
-Volkoren pasta
-Zilvervlies rijst
(eventueel brood, maar zit er ook ontzettend veel rotzooi in de meeste broden. Kies wel altijd voor volkoren of spelt brood)


Natuurlijk zijn er nog andere producten die dicht bij de natuur liggen die ontzettend goed voor je zijn. Ik heb er nu zo maar wat op een rijtje gezet, zodat je een beeld kan krijgen wat het precies inhoud.
Het is begrijpelijk dat je niet in één keer om kan schakelen naar een 'clean eating lifestyle'. Ik heb het ook nog niet helemaal onder de knie.. Dit paasweekend heb ik zat dingen op die absoluut niet bij een gezonde lifestyle horen, maar ja... Af en toe mag je jezelf toch best wel eens verwennen?

Wil je me wat vragen?? Laat het me weten!

~Judith

-https://www.facebook.com/love2Bfit
-Instagram: _love2bfit_

vrijdag 18 april 2014

Weg met die weegschaal!!

De weegschaal... Soms je vriend, maar meestal je ergste vijand! Het is de normaalste zaak van de wereld om jezelf regelmatig te wegen en daar is op zich ook helemaal niets mis mee. Jammer genoeg zit er ook een negatieve kant aan de weegschaal, meerdere zelfs..

Als nieuwe mensen komen trainen zetten we ze vaak op de weegschaal, dit geeft helaas gelijk een negatief randje aan de training. Mensen schrikken vaak van het gewicht of wegen meer dan dat ze verwachten. Dit komt ook vaak omdat mensen thuis 's ochtends op de weegschaal gaan staan met zo min mogelijk kleding aan, maar in de sportschool ben je wat later. Je hebt dan al gegeten en gedronken en je hebt kleding aan. Dat is dus zeker al een verschil van 2 kilo.. Hoe ik mezelf weeg? Eerst even plassen (scheelt misschien toch een paar gram) en dan in mijn onderbroek op de weegschaal. Dit gebeurd wel allemaal 's ochtends meteen als ik uit bed kom.
"Nu snap ik het niet meer.. De titel is weg met die weegschaal en jij weegt zelf ook!"
Het is niet zo heel erg als je jezelf weegt natuurlijk, maar ik wil heel graag duidelijk maken dat het een vertekend beeld kan geven. Vooral mensen die aan krachttraining doen zullen denken dat ze zwaarder en dikker worden als ze alleen naar de weegschaal kijken.. Zwaarder worden ze misschien wel, maar waarschijnlijk zien ze er slanker uit! Helaas zie je dit niet op de weegschaal en word je boos, omdat je zo hard traint en je word alleen maar dikker... Het is daarom ontzettend belangrijk om foto's van jezelf te maken en jezelf op te meten. Je krijgt dan echt een veel beter beeld van je vorderingen, dan dat je alleen de weegschaal gebruikt.
Ook is het belangrijk om je vet percentage op te meten, want meestal gaat het er om dat je vet kwijt raakt. Spieren wegen zwaarder dan vet.. Nou ja, ze nemen minder ruimte in beslag.

Hoe kun je het beste foto's nemen? Nou heel simpel eigenlijk... vooral nu je ook gewoon met je telefoon mooie foto's kan maken :D Neem een foto van de voorkant, zijkant en eventueel van de achterkant van je lichaam. Je kan natuurlijk ook iemand anders vragen om de foto's van je te maken.
Meten is weten! Daarom moet je toch ook echt even een meetlintje er bij pakken om jezelf om te meten. Wat meet je allemaal? Ik meet meestal mijn armen, buik, heupen en bovenbenen. Je kan ook altijd nog je nek meten of zo, maar ik geloof niet dat daar bij mij nog veel vanaf kan..

Ik kwam op het idee om dit blog te schrijven toen ik foto's van mezelf zat te vergelijken. De eerste foto's zijn al oud en toen begon ik net een beetje interesse te tonen in fitness. Ik ben toen een half jaartje aan de slag gegaan en daarna ben ik wee gestopt. Ik doen nu ongeveer een jaar aan intensieve kracht training. Ik schrijf ook altijd het gewicht op dat bij de foto's hoort. Bij de oude foto weeg ik 60kg en bij de nieuwe foto weeg ik ± 61 kg. Je kan duidelijk zien dat bij de nieuwe foto's alles wat strakker zit, maar de weegschaal geeft dit niet aan! Dusss... Dumpen die weegschaal!!woensdag 16 april 2014

Baked oatmeal met fruit

Ah, ik heb echt een nieuwe ontbijt verslaving! Normaal gesproken eet ik bijna elke morgen pannenkoeken, maar sinds kort heb ik wat nieuws! Als ik op tijd uit mijn bed ben tenminste, want het kost nogal wat tijd..
Ik ben zelf niet zo'n heel erg groot fan van havermout.. Ik eet het wel regelmatig, omdat het gewoon heel erg goed voor me is.. Maar ja... Verder ben ik er niet echt dol op... Tot dat ik 'baked oatmeal' ontdekte! Heeeeeeeeeeerlijk! Je maakt het bijna op dezelfde manier klaar als je normale havermout pap in de ochtend, alleen deze keer stop je het in de oven!


Vanmorgen was mijn ontbijtje 'baked oatmeal met fruit'

Wat zit er in?
-50gr. havermout
-1 eiwit
-0.5 schep whey protein chocolade
-rauwe cacao nibs
-klein beetje amandel melk
-mango
-kiwi

Wat moet je doen?
Verwarm de oven op 200 graden. Mix de havermout, whey en cacao nibs. Klop het eiwit en de amandelmelk. Mix het met de havermout en, whey en cacao en maak er kleine porties van.
Laat 15 minuten bakken in de oven.. Snij het fruit in stukjes, wacht tot de havermoutkoekjes klaar zijn, serveer het in een bakje en voilà!

Eet smakelijk morgenochtend!

~Judithzondag 13 april 2014

Krachttraining voor vrouwen

Heren, dit is een berichtje speciaal voor de dames maar mee lezen mag natuurlijk!

Door mijn werk als fitness instructrice kom ik veel in aanraking met vrouwen die wat extra gewicht willen verliezen, wat strakker willen worden of een platte buik willen krijgen. Vaak geef ik het advies om zware krachttraining te doen. Helaas krijg ik 99% van de tijd te horen dat ze dat absoluut niet willen, want ze willen niet te gespierd worden.. Nou dames, JE WORD NIET BREED VAN KRACHTTRAINING!!!! Je word breed van snoep en die lekkere chocolade cake...
Geloof mij.. ik ben al een jaar bezig en ik ben wel gespierder geworden, maar ik ben niet mannelijk breed geworden of zo.. Ik heb wel een lager vet percentage, zit lekkerder in mijn vel, mijn buik is veel strakker en ik ben sterker geworden.

Vrouwen moeten harder werken voor spieropbouw dan mannen.. Mannen moeten ook ontzettend hard werken om gespierd te worden (hangt ook weleens af van de bouw van die persoon) dus als vrouw word je al helemaal niet snel gespierd.. Het zit niet in ons.. Wij hebben niet zoveel testosteron als mannen. Na een jaar krachttraining pas ik nog steeds in een jurkje :D
 
Ik zal een voorbeeld geven van mijn krachtschema op maandag. Op die dag train ik benen en schouders. Ik ga meestal voor 4 sets en maximale reps. Pak zwaar gewicht, gewicht waar je ongeveer 8-12 herhalingen mee kan maken en dan het dan echt niet meer gaat!
 
Dag 1
Benen/schouders
   4 sets, max reps.
-Clean and press
-squat
-cable front raise
-Squat and press
-Side lunge
-Side raise
-Step ups
-Dumbbell  press
-Deadlift
 
Het kost ongeveer een uurtje van je tijd.. Als je wil kan je er natuurlijk altijd nog wat cardio bij doen!
Heb je vragen over krachttraining? Let me know! Ik wil ze graag voor je beantwoorden!
 
 
Volg mij op instagram: _love2bfit_
 
 
 
 


 

zondag 6 april 2014

FIBO 2014

Mijn baas kwam op het laatste moment op het idee om naar de FIBO beurs te gaan in Keulen. Dit is de grootste fitnessbeurs in Europa en zo'n 3 uur rijden van mij vandaan..
Ik had al gezien dat mijn grote fitnessmodel Ashley Horner ook aanwezig zou zijn, dus ik wilde ontzettend graag mee!!! Wat is er nou beter dan heel de dag met fitnessfanaten lopen die allemaal dezelfde passie delen?

Dus..... Om 05:50 (!) stond mijn baas voor de deur om me op te halen.. Ik weet niet of ik al helemaal leefde rond die tijd, maar ik ben de auto ingestapt :D Daarna moesten we nog even mijn collega Lisanne ophalen en zijn we naar Keulen gereden.
Na zo'n 3,5 uur in de auto te hebben gezeten was het zo ver! We waren op de plaats van bestemming! Helaas hebben we 3 keer de parkeergarage rond moeten lopen om te zien waar de uitgang was... Maar ja.. hadden wij onze workout ook weer gehad!

We kwamen binnen en we liepen gelijk tegen ROGUE aan.. De 'het' crossfit merk! Gelijk de baas proberen over te halen om zulke dingen aan te schaffen, maar het is nog niet helemaal gelukt ;p
Het was zo leuk om alle nieuwe fitness gadgets te zien en de overvloed aan fitnesstoestellen en verschillende uitvoeringen hier van.. Het is dat ik zelf geen sportschool heb, maar anders zou ik me denk ik niet in kunnen houden!
Je had ook een ontzettend grote hal met kleding en verschillende groepslessen... Ik heb me in kunnen houden met kleding kopen, gelukkig maar :D Het was wel leuk om de verschillende lessen te zien. Van paaldansen tot bodycombat en van 'trampoline workout' tot Piloxing.
Piloxing is een combinatie van pilates en boxing. Helaas konden Lisanne en ik de lol er niet echt van inzien en was het absoluut niet ons ding.

Na al een paar uur over de beurs geslenterd te hebben was het eindelijk tijd voor de 'power' afdeling! Je hoefde eigenlijk niet eens naar de borden te kijken, want je zag al aan het publiek dat je in de goede hal was! Brede mannen in tanktops of juist ielige mannetjes in tanktops die supplementen kwamen scoren om hun tanktops op te vullen!  Je keek je ogen uit daar... wat een drukte en wat een mensen. Lisanne en ik hadden besloten om een leuke foto te maken met brede kerels, nou dat is gelukt!


Er liepen ontzettend veel mannen zoals deze rond.. Natuurlijk waren er ook super afgetrainde vrouwen! Respect hoor om zo afgetraind en droog te zijn. Hier is zoveel discipline voor nodig, ik weet niet of ik dat ooit zou kunnen! Maar ja... we doen ons best! Helaas konden we niet met iedereen op de foto, want er stonden elke keer grote rijen.. Er was er maar 1 waar ik echt mee op de foto wilde en dat was Ashley! We waren al een keer langs de Bodybuilding.com stand gekomen, maar ik zag haar niet staan.. Later liepen we nog een keer langs, maar weer was ze er niet. Toch maar in de rij gaan staan (die ontzettend lang was!!) Ik begon echt aan mezelf te twijfelen.... Nou ben ik zo'n fan en nou herken in haar niet eens.. Hoe kan dat???? Na heel lang wachten waren we eindelijk aan de beurt. We liepen langs alle goodies die we mochten pakken, maar nog steeds geen ashley..
Er stond een hele brede kerel, die waarschijnlijk ook wel bekend moet zijn, daar heb ik het maar aan gevraagd.. Hij ging haar even halen.. Gelukkig, het lag dus niet aan mij! Ze was er gewoon niet, dus ik kon haar ook niet herkennen! Haha! Na 1 minuutje kwam ze aangelopen! Wat een mooie vrouw, wat een lichaam en wat was ze aardig! Ik kreeg een knuffel en daarna konden we met haar op de foto! She made my day!!!


Daarna was het al weer tijd om naar huis te gaan... Maar we gingen niet met lege handen naar huis. We hadden aardig wat goodies op de kop kunnen tikken. Waaronder de questbar chocolate brownie, die ik persoonlijk niet zo super lekker vond. Chocolate cookie chip is beter!
Na heel lang geslenterd te hebben was het heerlijk om weer in de auto te zitten.. Zere benen, zere voeten en zere schouders van mijn tas, maar het was het allemaal waard! Ik begin nu alvast maar met zeuren bij mijn baas dat we volgend jaar weer maar moeten gaan!

~Judith